Workshops

På den här sidan kommer Utlandskongressens alla workshops, för 2019 presenteras allteftersom. Workshops kommer även presenteras på Facebook och Instagram. Håll ögonen öppna för spännande workshops! 


Sutureringsteknik - Skinpad.pro


Ett av våra klassiska och självklara workshop, sutureringsteknik! Du får chansen att prova på och förbättra dina kunskaper inom suturering!

Denna kurs omfattar grunderna inom olika sutureringstekniker. Kursen är till för dig som aldrig fått prova på att suturera, vill förfina dina kunskaper, men även för dig som vill testa på svårare suturteknink!  


Laparoskopi - Skinpad.pro


Temat på vår andra workshop är laparoskopi! Med denna wokrshop har du möjligheten att testa laparoskopi, workshop kombinerad med en teoretisk genom gång.

Laparoskopi & sutureringsteknik hålls av vår samarbetspartner, skinpad.pro! Under helgen kommer ni finna en massa intressanta event som hålls av dem där ni har möjlighet att vinna olika priser!


Homan & Jacob - Blir jag läkare av att studera medicin?


- Snart skall Du använda dina kunskaper. Hur gör man? Hur blir man trygg i sin yrkesutövning? Vad kommer att krävas av mig?

Vi diskuterar om hur man kommer igång och primärvårdens roll.Bild syntolkning: Homan och Jacob jobbar på sin work-chop.


Norma Bou Aram - Ett hållbart arbetsliv!
Att arbeta med människor kräver mycket av en själv. Vad gör vi för att orka ge av oss själva och ändå bibehålla livskvaliteten? Hur ska vi förhålla oss till krav, prestation, sinande resurser, mötet med människan och good enough? 

Hur hittar man balans i livet? Hur undviker man arbetsrelaterad stress och är stress alltid av ondo? Vad är psykisk ohälsa och var går gränsen mellan patologiska reaktioner och normala reaktioner på livets påfrestningar?


Karin Moraitis - Neonatal-HLR och från nyfödd till pubertet!Karin Moraitis, barnläkare, blivande neonatolog och instruktör i neonatal HLR .


Genomgång av hur man tar hand om ett barn med syrebrist i samband med förlossning. Skillnaden i omhändertagandet av fullgången och för tidigt född.


Från nyfödd till pubertet!
Följ med på en resa med de vanligaste diagnoserna inom barnmedicin.